Ten Post T 050 302 29 16
Slochteren T 0598 423 031

Wat doen onze stagiaires?


Wat doen onze stagiaires?

18 januari 2018

Hoe kunnen we onze timmermannen nog effectiever inzetten in het bouwproces? Aan Wim Kooman (22) de opdracht om die vraag voor Roorda & Veldman te onderzoeken. 

Wim studeert Technische Bedrijfskunde aan de Hanzehogeschool Groningen. Het onderzoek is een stage, als onderdeel van de minor “Slim produceren”. ‘Door met de timmermannen in gesprek te gaan en werkzaamheden op de bouwplaats te registeren probeer ik een goed beeld te krijgen van de tijd die door de timmermannen effectief wordt benut’, legt Wim uit. ‘Maar ook laat ik waar nodig de timmermannen zelf mogelijkheden bedenken om  de arbeidsproductiviteit te verhogen.  

Begin februari rond ik mijn onderzoek af en wordt het aan Roorda & Veldman gepresenteerd.’ Ook Kevin van  der Wolde, student MBO bouwkunde aan het Alfa-college in Groningen, loopt sinds kort stage bij Roorda & Veldman. ‘Van een vriend die hier vorig jaar stage liep, hoorde ik uitsluitend positieve verhalen’, verklaart hij zijn keuze. ‘Tot dusver bevalt het mij hier uitstekend.  Met name vanwege de diversiteit van de werkzaamheden. Van calculeren en tekenen tot het meelopen met projecten. Ik doe het allemaal. In combinatie met de goede begeleiding kan ik de bouwwereld zo steeds beter gaan begrijpen. Een wereld die voor mij alleen nog maar aantrekkelijker is geworden.’

Terug