Ten Post T 050 302 29 16
Slochteren T 0598 423 031

Van begin tot eind betrokken


Van begin tot eind betrokken

04 januari 2017

‘Ik probeer voor onze klanten de best mogelijke prijs te realiseren’, zegt calculator/werkvoorbereider Wouter van der Helm  uit Siddeburen.

In 2012 kwam hij bij Roorda & Veldman binnen, nadat de provincie Groningen werd geteisterd door een zware herfststorm. Aan Wouter de taak om de stormschade aan de getroffen woningen uit te rekenen. Dat beviel van beide kanten zo goed dat hij nooit meer is weggegaan. Hij komt uit een echte bouwfamilie, vertelt hij, en dus was een studie MBO Bouwkunde een voor de hand liggende keuze. ‘Maar het vak van calculator/werkvoorbereider leer je pas echt in de praktijk’, benadrukt hij.

‘Binnen Roorda & Veldman ben ik onder meer verantwoordelijk voor het maken van offertes, het bewaken van budgetten, de administratieve afhandeling van bouwaanvragen en het vinden van geschikte onderaannemers. Maar ook hou ik me bezig met de planning, de werkomschrijvingen en het verzorgen van de begeleiding tijdens de realisatiefase. Ik probeer er voor te zorgen dat het totaalplaatje tot in detail klopt. Of beter: dat klanten binnen hun budget krijgen waar ze naar vragen. Door alles goed en helder op papier te zetten weten ze exact wat ze mogen verwachten. Een goed persoonlijk contact met klanten is een niet te onderschatten succesfactor. Ik ben immers van begin tot eind bij een project betrokken. Juist dat maakt het vak voor mij zo boeiend.’

Terug