Ten Post T 050 302 29 16
Slochteren T 0598 423 031

Energieneutraal bouwen

Een woning bouwen die niet meer energie gebruikt dan deze zelf opwekt. Dat is energieneutraal bouwen. Het Vesti Fides wooncept van bouwbedrijf Roorda & Veldman is zo’n energieneutrale woning. Het huis vóór de toekomst zeggen wij zelf. Want energieneutraal bouwen wordt de norm: vanaf 2021 moeten alle nieuw te bouwen woningen energieneutraal zijn. 

Wij voldoen nu reeds aan deze nieuwe norm. We gaan zelfs een stap verder met toekomstgericht wonen. Onze woningen zijn flexibel in te delen, levensloopbestendig én aardbevingsbestendig, want zelfs nu we “van het gas afgaan” blijft de kans op aardbevingen in Groningen bestaan. Vesti Fides staat als een huis: nu en in de toekomst!

Energieneutraal bouwen

Zo bouwen wij uw woning energieneutraal

Vanaf 2021 moet elke nieuwe woning energieneutraal zijn. Die energiebesparende maatregelen zijn in Vesti Fides al gerealiseerd. Dat betekent dat vrijwel alle benodigde energie door de woning zelf wordt opgewekt. De woning beschikt standaard over lage temperatuurverwarming, een warmtepomp, een zonneboiler en zonnepanelen. Maar vanzelfsprekend ook over een zeer goede isolatie van muren, dak en vloer. Bovendien is de woonkamer, de voornaamste leefruimte, georiënteerd op het zuiden. Met veel glas in de zuidgevel, zodat met name de winterzon de woning op een aangename manier kan verwarmen.

Energieneutraal bouwen zoals u het wenst

De door ons ontwikkelde duurzame woningen (naast de Vesti Fides woning realiseren wij ook duurzame Schuurwoningen) zijn energieneutraal. Dat is de standaard. Maar verder zijn deze onder architectuur gebouwde woningen volledig aan te passen aan uw wensen, zowel interieur als exterieur. De woning kan als vrijstaande én geschakelde woning worden gebouwd en is van binnen volledig aanpasbaar. Hierdoor groeit de woning met u mee, zodat u naast een energieneutraal huis ook een levensloopbestendig huis krijgt. 

Energieneutraal bouwen iets voor u? 

Wij zijn benieuwd naar uw energieneutrale bouwplannen en denken graag met u mee. Maak gebruik van onze ruime kennis en ervaring op het gebied van duurzaam bouwen en neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie en voorbeelden van door ons gerealiseerde bouwprojecten. De (eveneens duurzame) koffie staat voor u klaar!